Over kranen en liften

Hoe goed en gedetailleerd veel dingen in ons land geregeld zijn, ontdek je wanneer je kennismaakt met bijvoorbeeld TCVT, de Stichting Toezicht Certificering Verticaal Transport en SBCL, de Stichting Beheer Certificatie Liften.

De eerste stelt de schema’s op waarmee kranen worden gekeurd en machinisten gecertificeerd. De tweede doet dat voor de liften in ons land. De keuringen zelf voeren ze niet uit – dat doen Conformiteitsbeoordelingsinstanties of CBI’s.

Net als vorig jaar ben ik gevraagd om de jaarverslagen van TCVT en SBCL te redigeren. En net als vorig jaar lag de vormgeving in handen van Studio Goedzo. Persoonlijke ontmoetingen en interviews zaten er dit jaar helaas niet in, maar de klussen zijn weer met plezier geklaard!

Foto: Giselka Gutschow, Studio Goedzo.

Cees Picauly
cees@cpcc.nl
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.