Er is genoeg – over verborgen armoede

Schaamte houdt mensen weg van voedselbanken, buurtrestaurants met gratis maaltijden en andere diensten om de armoede te verzachten. En dat zorgt voor stress, sociaal isolement en verminderde gezondheid. Met ER IS GENOEG willen Happy Motion en Voedselbanken Nederland de verborgen armoede te lijf gaan. Het doel: 10% meer mensen bereiken met voedselhulp. 

Daarnaast wil men meer aandacht voor armoede en honger in ons land en de gevolgen daarvan voor gezondheid en welzijn. Meer bewustzijn moet leiden tot minder voedselverspilling, bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen en meer lokale initiatieven om arme mensen te bereiken en te betrekken.

Het project ER IS GENOEG bestaat uit een documentaire, een congres en een landelijk impact programma om de schaamte te doorbreken, de zelfredzaamheid te vergroten en meer mensen gebruik te laten maken van voedselhulp.

Na “Pijn samen” over leven met chronische pijn en “Miracles of Music” over de wonderbaarlijke effecten van muziek op je brein en je gezondheid, mag ik ook aan dit project weer een (bescheiden) bijdrage leveren als tekstschrijver.

Cees Picauly
cees@cpcc.nl
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.