webteksten B&O

Website B&O Eindhoven

Denemarken, 1925. Twee jonge ingenieurs beginnen  hun eigen bedrijf in radio’s, versterkers en transformatoren. Nu, een kleine eeuw later, is B&O nog steeds een begrip dankzij innovatieve techniek en fantastisch design. Kom eens langs in het B&O Center Eindhoven of ga naar de website waarvoor ik de teksten schreef.

Peter Bang en Sven Olufsen komen in 1925 meteen met een wereldprimeur: de eerste radio op netstroom. En daar blijft het niet bij: ze ontwikkelen ook de eerste draagbare tv en de eerste tuner-versterker met transistoren. B&O combineert perfecte techniek met oogstrelend en, hoe kan het ook anders bij een Deens bedrijf, ingetogen en sober design.

Meerdere legendarische ontwerpen zijn opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Art in New York. En wist je dat het ‘wiel’ van de iPod geïnspireerd is op de bediening van B&O? In Nederland zijn er zo’n 35 showrooms van dit exclusieve merk, waaronder het B&O Center Eindhoven. Via Studio Keukentafel schreef ik de webteksten voor ze.

Cees Picauly
cees@cpcc.nl
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.