Website Cloud IT Academy

Webteksten voor Cloud IT Academy

Voordat ik deze klus als tekstschrijver aannam wist ik het niet, maar meer dan 20% van alle e-commerce in Europa wordt gefaciliteerd door de Nederlandse onlinesector! De markt groeit snel en de cloud & hosting providers zitten te springen om goed opgeleide mensen. Cloud IT Academy gaat de huidige kloof tussen bedrijfsleven en onderwijs dichten.

In 2018 start de Cloud IT Academy, samen met Hogeschool Utrecht, met de 4-jarige hbo-opleiding System Network Cloud Engineering. Het is een duale opleiding waarbij de studenten 1 of 2 dagen college volgen en de rest van de week werken bij een bedrijf. In het eerste jaar ontvangen ze een stagevergoeding, maar daarna krijgen de studenten een arbeidscontract en een salaris. Bovendien betaalt het bedrijf de studiekosten terug na ieder succesvol afgerond jaar.

Dit gaat dus veel verder dan een gewone stage. Dit is studeren voor je bachelor en meteen al starten met je carrière in de IT. Praktijkgerichter kan een opleiding niet zijn en de student is zeker van een baan in deze booming industry.

Directeur Marcel Schilders vroeg mij om de webteksten van Cloud IT Academy te stroomlijnen en aantrekkelijker te maken voor de student. Mooie opdracht natuurlijk, voor een unieke opleiding. Inmiddels hebben de eerste speeddates tussen bedrijven en studenten plaatsgevonden – het enthousiasme is groot!

Cees Picauly
cees@cpcc.nl
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.