Bijzondere webshop

Een wel heel bijzondere webshop

Tientallen leerlingen uit het speciaal onderwijs zijn er wekenlang intensief mee bezig geweest: cadeaus maken voor een échte webwinkel. En ik mocht daar de teksten voor schrijven. Een wel heel bijzondere en vooral ook leuke klus!

Tintelingen Speciaal is een online cadeauwinkel waar je alleen artikelen vindt die zijn gemaakt, bewerkt of verpakt door kinderen uit het speciaal onderwijs van De Onderwijsspecialisten. Dit jaar alleen nog toegankelijk voor de eigen medewerkers, maar wie weet wat de toekomst brengt.

Het gaat om leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben omdat ze moeilijk leren of als gevolg van beperking, ziekte of gedragsproblemen. Op de 20 scholen van De Onderwijsspecialisten krijgen ze onderwijs en begeleiding op maat. Wat een kind wél kan, staat daarbij altijd centraal.

De Onderwijsspecialisten helpen leerlingen op weg naar een toekomst waarin ze erbij horen, mee mogen doen en zo zelfstandig mogelijk functioneren.

Meewerken aan cadeaus voor de webshop betekende voor een aantal leerlingen dat ze belangrijke werkervaring op konden toen. Voor een deel op school, maar ook bij een koekjesfabriek en een chocolatier. Lekker werk dus!

Als tekstschrijver heb ik in de afgelopen jaren teksten geschreven voor heel veel (zakelijke) cadeauartikelen. Maar die van Tintelingen Speciaal zijn veruit het meest bijzonder. Een feestje om te doen.

Cees Picauly
cees@cpcc.nl
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.