De Week van de Pijn 2016

Werken als tekstschrijver is eigenlijk de mooiste vorm van algemene ontwikkeling die er is. Je leert en ontdekt telkens weer iets nieuws. Op dit moment mag ik meewerken aan de Week van de Pijn 2016. Een eye-opener.

Pijn is de meest voorkomende en tegelijk minst begrepen klacht. Maar liefst 2,2 miljoen Nederlanders leven met chronische pijn. De kosten daarvan worden geraamd op ruim 20 miljard euro per jaar.

Daarmee is chronische pijn niet alleen een ingrijpende ziekte, maar ook een enorme uitdaging voor de zorg en een groot maatschappelijk probleem. We hebben er allemaal direct of indirect mee te maken.

Het is belangrijk dat chronische pijn wordt gezien als een zelfstandige ziekte. Er is meer onderzoek en onderwijs nodig. Net als betere samenwerking door behandelaars, met behoud van de eigen regie van de patiënt.

Tijdens de Week van de Pijn 2016 krijgt chronische pijn extra aandacht. Met tal van evenementen, twee congressen, een bijzondere film en zelfs een spannend boek. Help je ook mee om pijn een gezicht te geven? Doneren kan al vanaf € 5!

Ga naar de website

Bewaren

Cees Picauly
cees@cpcc.nl
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.