Waarom ik van Nespresso hou

Leuke acteur die George Clooney, mag ik graag naar kijken. Maar als het om Nespresso gaat ‘doet’ hij niks voor me. Toch ben ik een fan. Van Nespresso dan.

Om te beginnen is het lekkere koffie. Lekkere koffie. Je zou het als belangrijkste en afdoende argument kunnen beschouwen. Zoals Douwe Egberts het zegt met één van mijn favoriete slogans aller tijden:

“Douwe Egberts koffie… lekkere koffie”

Kijk dat is copywriting. De kern van de zaak, van alle onzin gestript. Makkelijk? Minimalistisch? Poëzie zul je bedoelen!

De belangrijkste reden waarom ik van Nespresso hou

De belangrijkste reden waarom ik van Nespresso hou: Nespresso houdt van mij!

Eens in de zoveel tijd laten ze me dat merken met een cadeautje. Een doos koekjes, chocolaatjes, espressokopjes, waterglazen. Zomaar. Omdat ze me waarderen als klant. Omdat ze van me houden.

Vorige week ontving ik een doosje met 10 Livanto cups. Mijn favoriete soort, ze kennen me, dus ze weten dat. (Wat zeg ik? Doosje? Nespresso noemt het een ‘etui’. Geniaal)

Klanten winnen of klanten binden

In deze je-betaalt-niet-veel-dus-dan-krijg-je-ook-niet-veel-tijden zijn er helaas maar weinig bedrijven die hun klanten nog ‘zien’, laat staan een beetje vertroetelen en laten merken dat ze van je houden.

Toen ik na 30 jaar mijn abonnement op de NRC beëindigde bijvoorbeeld.

Nooit meer wat van gehoord. Waarom niet eens een krantje opsturen met op de adreswikkel: “Denkt u nog wel eens aan de NRC? Wij wel aan u!” Niet moeilijk, niet kostbaar – wel waardevol.

Of neem Sara Lee, om in koffieland te blijven. De kwade genius achter Senseo. Stopte jarenlang te weinig koffie in de pads om kosten te besparen. Wat voor liefde is dat?

Hoe het ook kan

In dezelfde week dat ik een cadeautje van Nespresso ontving, werd de nieuwe catalogus van Fattoria La Vialla bezorgd. Een fantastisch bedrijf uit Toscane met heerlijke (biologische) kazen, wijnen, pasta’s en meer.

Ik bestel er zelden, ik geloof zelfs het afgelopen jaar niet. Toch stuurden ze een flesje wijn en een flesje olie mee. Vind ik lief. Blijf ik klant bij. Ga ik over bloggen.

Juist in deze tijd zou ik merken willen adviseren:

Hou van mij.
Ik hou van jou.
Ik blijf je trouw.

Disclaimer!

Schrijver dezes krijgt geen vergoeding van welke aard dan ook van Nespresso of Fattoria La Vialla. Dit blogje komt voort uit ware liefde voor mooie merken en weldadige communicatie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Cees Picauly
cees@cpcc.nl
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.