W-w-wat voor Dag is het vandaag?

Toen ik op Twitter hoorde over Wereldstotterdag, vroeg ik me af wie zo’n dag verzint.  Of er ruzie wordt gemaakt of langdurig vergaderd over wie er eigenlijk op welke dag mag. En of er ook een overzicht te vinden is van al die dagen die je niet zomaar voorbij mag laten gaan.

Met een nogal nadrukkelijk aanwezige hond wordt 4 oktober Werelddierendag bij ons gevierd met een mooi schenkeltje met vlees en bloed eraan. En met doodvermoeide poten van de baas dankzij een extra rondje door het modderige bos bij Kasteel Groeneveld.

Maar de Europese Dag van de Talen heb ik als tekstschrijver wel gemist! Hoe heb ik de Dag van de Beroerte kunnen overslaan of (net zo lullig) de Europese Dag van de Prostaat! Op Wikipedia heb ik een lijstje gevonden, maar daar staat Wereldstotterdag niet op. Heb jij nog tips?

Op stotteren.nl kwam ik niet alleen de posters boven dit artikel tegen maar ook een hilarisch filmpje over een stotterende omroeper bij wijlen V&D. Goed bedacht!

Dagen om te onthouden

1 maart – Nationale Complimentendag
15 maart Nationale Hoerendag, 16 maart Nationale Voortplantdag (in de rubriek Uit & Thuis)
15 maart – Nationale Pannenkoekendag
23 maart – Nationale Boomfeestdag, Wereld Meteorologiedag. En volgens mijn betere helft Dag van de Positieve Energie, maar daar heb ik nog niets van gemerkt.
13 augustus – Linkshandigendag. Mijn dag!
16 november – Dag van de Paalrot. Ik verzin dit niet!
11 december – Internationale Dag van de Berg. Om tegenop te zien.
21 december – Wereld Orgasme Dag. Moet vrede op aarde brengen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Cees Picauly
cees@cpcc.nl
1 Reactie